جهش تولید | یک‌شنبه، ۱۱ خرداد ۱۳۹۹

قصب - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

قصب

Loading the player...

بی تردید پیشینه ی کشت نخل خرما در روستای طلحه نشان از آمیخته بودن دانش کشت وپرورش  آن با فرهنگ این دیار دارد.و لازمه استفاده بهینه از این نعمت خدادادی که بارها در قران کریم به آن اشاره شده است شناخت دقییق ویژگیهای این گیاه است.

 

در استان بوشهر 80درصد سطح زیر کشت نخیلات را کبکاب تشکیل می دهد.7درصد متعلق به خرمای زاهدی (قصب)و مابقی را خرماهای دیگر نظیر برحی-سمیل احمدی-خاصو-گنطار-و...را شامل می شود.از 7درصد سطح زیر کشت خرمای زاهدی در استان اکثریت آن در بخش بوشکان بخصوص روستای طلحه می باشدکه به بازارهای تهران، مشهد،قزوین،قم،تبریز،و.....صادر می گردد.یکی از دلایل عمده بازار پذیری خرمای زاهدی طلحه ارگانیک بودن این محصول است یعنی اینکه از کمترین مواد شیمیایی استفاده شده است و یک محصول کاملا طبیعی است.اما اگر کشاورزان عزیز به این مسئله توجه نداشته باشند و از کودهای شیمایی در نخیلات خود استفاده کنند،در اینده ای نه چندان دور این بازار فروش راکد خواهد شد.

در زیر به چند خواص تغذیه ای اشاره می کنیم.

1-خرما برای سوء هاضمه مفید است.(سیستم گوارش را در هضم غذا کمک می کند)

2-خرما به علت ارزش غذایی بالا ،یک ماده مغذی و مقوی عالی برای ورزشکاران است و روزانه ادامه در خوردن چند دانه خرما ،یبوست های مزمن را برطرف میکند.

4-در خرما ماده ای به نام (دیوستولنس)کشف و استخراج شده که بهترین داروی ضد حساسیت وبسیار ارزنده است.

5-خرمای تازه بعد از زایمان باعث کوتاه شدن دوره نقاهت می گردد و برای نوزاد بسیار مفید است زیرا از شیری تغذیه می کند املاح گوناگون خرما که بسیار غنی است در آن وجود دارد .(درسوره مریم به این مورد که "درخت خرما را تکان بده  تا خرمای تازه بریزد و تناول کن" اشاره شده است.که در نوشته بعد مفصلا به این موضوع می پردازیم)

6-طبق نظر متخصصین علوم تغذیه زمان مناسب برای خوردن خرما عصر است زیرا کمبودها و خستگی روزانه را جبران کرده و زمینه را برای پرهیز از پرخوری در شب فراهم می کند.

7-همراه با چای به جای قند می توان از آن استفاده کرد که بسیار مفید است .

و این مطلب را باگفتار شیخ اجل سعدی به پایان می برم که

گرت زدست برآید چو نخل باش کریم              ورت زدست نیاید چو سرو باش آزاد

 

 

در نگاه بيشتر ببينيد