حمایت از کالای ایرانی | شنبه، ۲ تیر ۱۳۹۷

توصیه های تغذیه ای در ماه رمضان - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

توصیه های تغذیه ای در ماه رمضان

Loading the player...

دانلود

در ماه مبارک رمضان، رژیم غذایی ما نباید به نسبت قبل خیلی تغییر کند و در صورت امکان باید ساده باشد. رژیم غذایی همچنین باید طوری تنظیم شود که بر روی وزن تأثیر زیادی نداشته باشد. البته اگر فردی اضافه‏وزن دارد، ماه رمضان فرصت مناسبی است تا وزن خود را به حالت طبیعی برگرداند.

با توجه به ساعات طولانی ناشتا بودن، باید غذاهایی را مصرف کنیم که به کندی هضم می‏شوند؛ مثل غذاهای حاوی فیبر زیاد. غذاهای دیرهضم معمولاً چند ساعت در دستگاه گوارش می‏مانند؛ در حالی که غذاهای زودهضم فقط یک تا دو ساعت در معده باقی می‏مانند.

 

غذاهای دیرهضم

* غذاهای دیر هضم عبارتند از: حبوبات و غلات مثل جو، گندم، جو دوسر، لوبیا، عدس، آرد،‌ غلات، برنج با پوست و غیره (که کربوهیدرات‏ها نامیده می‏شوند).

 

غذاهای زودهضم

* غذاهای زودهضم عبارتند از: غذاهایی که حاوی قند، آرد سفید و غیره هستند (که به این گروه کربوهیدرات‏های تصفیه شده گفته می‏شود).

 

غذاهای فیبردار

* غذاهای حاوی فیبر عبارتند از: غذاهای حاوی سبوس، گندم سبوس‏دار، غلات و حبوبات. همچنین انواع سبزی‏ها مانند لوبیای سبز، نخود، ‌ذرت،‌ اسفناج، برگ چغندر، میوه‏های با پوست، میوه خشک شده مثل برگه زردآلو، انجیر،‌ آلو خشک، بادام و غیره.

* غذاهای مصرفی باید در حالت تعادل با یکدیگر باشند. یعنی از همه گروه‏های غذایی مثل میوه، سبزیجات، ‌گوشت، مرغ، ماهی، نان، حبوبات و محصولات لبنی در رژیم غذایی باید وجود داشته باشد. غذاهای سرخ شده باید محدود شوند؛ زیرا باعث عدم هضم، سوزش سر معده و اختلال در وزن می‏شوند.

 

از چه چیزهایی پرهیز کنیم ؟

* 1 - غذاهای سرخ‏کردنی و چرب

* 2- غذاهای حاوی قند زیاد

* 3- خوردن غذای زیاد به خصوص هنگام سحر

* 4 - خوردن چای زیاد هنگام سحر! چای باعث افزایش ادرار شده و از این طریق نمک‏های معدنی که در طول روز، بدن به آنها نیاز دارد، دفع می‏شوند.

* 5 - سیگار: اگر شما نمی‏توانید سیگار را به یک‏باره قطع کنید، از هفته‏های قبل از ماه رمضان شروع به مصرف کم آن کنید.

 

چه غذاهایی را مصرف کنیم ؟

* 1- مصرف کربوهیدرات‏های مرکب در سحر که مدت طولانی‏تری هضم و باعث می‏شوند که شما کمتر گرسنه شوید.

* 2- حلیم یک منبع عالی پروتئین بوده و از غذاهایی است که دیر هضم می‏شود.

* 3- خرما یک منبع عالی قند، ‌فیبر، کربوهیدرات، پتاسیم و منیزیوم است.

* 4- مغز بادام غنی از پروتئین و فیبر بوده و حداقل چربی را داراست.

* 5- موز یک منبع خوب پتاسیم، منیزیوم و کربوهیدرات است.

* 6-مصرف زیاد آب یا آب‏میوه: در صورت امکان بهتر است در فاصله بین افطار و زمان خواب، مقدار زیادی آب مصرف شود تا آب مورد نیاز بدن تأمین شود.