جهش تولید | شنبه، ۱۰ آبان ۱۳۹۹

توصیه های بهداشتی برای روزه داران بوشهری - نمایش محتوای خبر

 

 

توصیه های بهداشتی برای روزه داران بوشهری

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهرگفت:باتوجه به گرم شدن هوا و همزمانی ماه مبارک رمضان با فصل تابستان به‌منظور پیشگیری از مسمومیت‌های احتمالی در اماکن عمومی روزه‌داران و هیات امنای مساجد توصیه‌های بهداشتی را جدی تر مدنظر داشته باشند.

توصیه های بهداشتی برای روزه داران بوشهری

 

دکتر عبدالمحمد خواجه ئیان اعلام کرد: باتوجه به گرم شدن هوا احتمال شیوع بیماری‌هایی که از راه‌ آب و غذا، به‌ویژه بیماری‌های عفونی روده‌ای در مکان‌هایی که به‌صورت دسته‌جمعی غذا تهیه و توزیع می‌شود، افزایش می‌یابد. 
وی افزود: برای پخت‌وپز ترجیحا از شبکه‌های آب عمومی استفاده شود و در صورت عدم دسترسی به شبکه یا قطعی آب از آب‌های بسته‌بندی‌شده دارای پروانه ساخت وزارت بهداشت استفاده شود.
رییس مرکز بهداشت استان بوشهر تاکید کرد: در صورت استفاده از سالاد و سبزی آماده، بایستی این محصولات دارای پروانه ساخت وزارت بهداشت باشد در غیر این صورت سبزی و سالاد در مراکز و اماکن عمومی بایستی به روش صحیح سالم‌سازی شود.
این مسئول بهداشتی گفت: توصیه می‌شود از نمک‌های بسته‌بندی یددار تصفیه‌شده دارای مجوز بهداشتی و علامت استاندارد برای مصرف در سفره و پخت غذا استفاده شود و همچنین از مصرف هرگونه رنگ غیرمجاز در تولید زولبیا و بامیه جلوگیری شود.
دکتر خواجه ئیان شستشو و گندزدایی مستمر برای ظروف چند بار مصرف را ضروری دانست و افزود: در صورت استفاده از ظروف یک‌بارمصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف گیاهی (بر پایه نشاسته ذرت) و دارای پروانه ساخت استفاده شود.
وی گفت: باید از نگهداری مواد غذایی پخته‌شده در دمای محیط به مدت طولانی خودداری شود و در صورت نیاز به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته‌شده در دمای زیر 4 درجه و یا بالای 63 درجه سانتی‌گراد نگهداری شود و از نگهداری مواد غذایی خام و پخته‌شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با هشدار درباره خریداری مواد غذایی بخصوص زولبیا، بامیه، پیراشکی، خرما و جگر از مراکز غیرمجاز و دست‌فروشی‌ها افزود: در صورت مشاهده هرگونه مشکل بهداشتی در اماکن عمومی که محل برگزاری مراسم است یا در صورت بروز موارد احتمالی مسمومیت غذایی موضوع به سامانه رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت با شماره تماس 1490 جهت پیگیری اعلام شود.