حمایت از کالای ایرانی | دوشنبه، ۳۰ مهر ۱۳۹۷

تاریخچه همبرگر، ساندویچ محبوب جهان - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

تاریخچه همبرگر، ساندویچ محبوب جهان

دانلود

همبرگر یکی از محبوب ترین غذاهای روی زمین است. در آمریکا سالانه ۴۰ میلیارد همبرگرسرو می شود. هرچند ایده ساده گوشت و نان، که همان همبرگر فعلی است، تنها ۱۰۰ سال قدمت دارد، اما برای این که تاریخچه آن را بدانیم باید عقب تر از این رفت و به ربط بین تجار آمریکایی، سربازان جنگ جهانی دوم، پناهندگان سیاسی آلمانی، دلالان قرون وسطی و کشاورزان دوران نو سنگی پرداخت. کشف تاریخچه همبرگر کرده به دوران اهلی شدن گاوها (در میان رودان در حدود ۱۰۰۰۰ سال پیش) و رشد شهر هامبورگ در آلمان در سده ۱۲ به عنوان شهر تجارت باز می گردد. به سال ۱۸۴۸ می آییم، سالی که انقلاب های سیاسی اتحاد ۳۹ استان در آلمان را بر هم ریخت و مهاجرت آلمان ها به ایالات متحده بیش از پیش شد. آلمان ها با ورودشان به آمریکا، غذای خود را نیز با خود آوردند: کارگاه های آبجو سازی در اقصا نقاط آمریکا رونق گرفت و قصابان آلمانی تجهیزات آماده سازی گوشت را به راه انداختند. هامبورگ به عنوان صادر کننده باکیفیت ترین گوشت شناخته می شد و به همین علت رستوران ها شروع به ارائه استیک با گوشت هامبورگی کردند. در اواسط سده ۱۹ میلادی، گوشت قرمز با تکنیک های مختلف آماده سازی می شد و آنرا تکه می کردند و چرخ می کردند. در سال ۱۸۶۷، با ادعای جیمز سلیسبوری James H. Salisbury، پزشک اهل نیویورک، مبنی بر این که گوشت گاو چرخ شده به اندازه گوشت چرخ نشده سالم است، آشپزها به سرعت شروع به پخت استیک سلیسبوری کردند. در همین سال ها بود که اولین گوشت چرخ کن های خانگی به بازار آمدند و زمینه را برای آماده سازی بی دردسر گوشت چرخ کرده در خانه ها را فراهم ساختند. در دهه های پایانی سده ۱۹ میلادی، همبرگر از روی بشقاب به روی نان ساندویچی گرد آمد، هرچند در این باره اختلاف نظرهایی وجود دارد. واگن های ناهار، دکه های نمایشگاه ها، رستوران های جاده ای در ایالت های ویسکانسین، کنتیکت، اوهایو، نیویورک و تگزاس همه به عنوان محل احتمالی تولد اولین همبرگر هستند. اما اولین بار همبرگر بر روی نان مخاطبین خود را در نماشگاه جهانی سن لوئیز پیدا کرد. آمریکایی ها همچنین در این نمایشگاه خوراکی های جدیدی چون بستنی قیفی، پشمک، کره بادام زمینی و آیس تی را برای اولین بار مزه کردند. با این وجود، دو سال بعد با انتشار رمان روزنامه نگار آپتون سینکلر به نام جنگل که به جزئیات نامطبوع صنعت گوشت و بسته بندی آن در آمریکا می پرداخت، میل آمریکایی ها به این گوشت کم شد. گوشت چرخ شده صنعتی می توانست به راحتی با پرکننده های مصنوعی، نگه دارنده ها و تفاله های گوشت پر شود و همبرگر از همه دیگر فرآورده ها بیشتر مورد شک بود.